Küpsetatud peet kanafileega

Kodutohter
08.12.2021
Shutterstock

Alati ei pea praekõrvaseks olema kartul või riis, hästi sobivad ka erinevad köögiviljad.

4 portsjonit
 

6-8 väiksemat peeti

4 sl õli

3 sl palsamiäädikat

1 dl hakitud pähkleid (Kreeka-, sarapuupähkleid)

2 dl keedetud tatart


 

rukolat

4 broilerifileed (või kintsuliha)

1 tl paprikapulbrit

soola, musta pipart

 

Koori peedid ja lõika tükkideks. Pane ahjuvormi ja sega õli, palsamiäädika, soola ja pipraga. Küpseta 200-kraadises ahjus, kuni peedid on küpsed.

Lase pisut jahtuda ning sega hulka hakitud pähklid, keedetud tatar ja rukola. Lisa pisut õli ja palsamiäädikat ning vajadusel soola ja pipart.

Määri kanafileed õli, paprikapulbri ning soola ja pipraga. Prae fileed pannil kuldpruuniks. Keera kuumus madalamaks ja küpseta kaane all, kuni liha pn pehme.

Viiluta valmis fileed ja tõsta peedipadjale. Kaunista rukolaga.

Sarnased artiklid