Kolme nädala salat

Kodutohter
17.04.2023
Shutterstock

Kolme nädala salat võiks alati olla külmkapis.

See on ideaalne lisand, milles on ühendatud odav hind, hea maitse ja värv.

 

Odav: tooraine on odav. .
Lihtne: toorainet saate igast poest.
Maitsev: marinaadi võite timmida just oma maitse järgi.
Mugavus: säästad aega ja vaeva, kui hoiad seda salatit alati külmkapis.
Väljakutse: kas sa sööd piisavalt köögivilju? Selle salatiga saad söödud kõik päevaks vajalikud aedviljad.

 

Riivi erinevaid köögivilju: peakapsas, punane kapsas, nuikapsas, porgand, kaalikas, redis, sibul, küüslauk jne

Riivida võib peenemaks või jämedamaks, just nii, nagu meeldib. Pane riivitud köögivili purki ja vala peale marinaad. Keera kaas peale ja pane külmkappi maitsestuma. Seisab vabalt kolm nädalat, aga tavaliselt saab juba enne otsa.

Et salat säiliks, on oluline puhtus. Kasuta puhtaid purke ja kaasi, ning võta salatit purgist alati puhta kahvli või lusikaga.

 

Põhiretsept

 

2 kg erinevaid köögivilju

1,5 dl äädikat 10%

0,5 dl suhkrut

1 dl õli (mahedamaistelist, näit. rapsiõli)

2 tl soola

maitseaineid vastavalt soovile: loorberilehti, musta- või roseepipart, sinepiseemneid, kaneelikoort, nelki, tšillit, ürte jne

 

Äädikad on erinevad, kui kasutada 30% kanget äädikat, siis tuleb lahjenda seda 1:2 keedetud veega. Võib kasutada ka õunaäädikat, veiniäädikat või maitseäädikaid, siis peab igaüks maitse enda järgi parajaks timmima.

Riivi köögiviljad, tõsta purki ja vala peale marinaad. Salat on kõige parem paari päeva pärast.

Sarnased artiklid