Vererõhk ja küüslauk

Kodutohter
07.07.2024
Shutterstock

Teada on, et mõned toidud, nagu näiteks sool, võivad vererõhku tõsta. Küüslauk nende toiduainete hulka ei kuulu.

Vastupidi, küüslauk toetab veresoonkonna tervist ja alandab ka kolesterooli.

Järjest rohkem kogub populaarsust ka must küüslauk, mis on 3 nädalat madalal temperatuuril ja kõrge niiskuse juures küpsetatud küüslauk. Sel viisil looduslikud suhkrud karamelliseeruvad ja küüslauk muutub mustaks. Küüslaugu maitse läheb mõnusalt ja magusalt karamelliseks. Must küüslauk ei tekita paljudele ebameeldivat küüslaugulõhna ega ärrita magu.

Küüslauku ka hapendatakse, mis lisab niigi kasulikule asjale veel kasulikke piimhappebaktereid. Igati kasulikud on ka küüslauguvõrsed, mida saab nii hapendada kui ka marineerida.

Seega, kes on hädas kõrge vererõhu või kõrge kolesterooliga, peaks sööma regulaarselt küüslauku. Just nimelt regulaarselt, sest vahest harva mõne küüslauguküüne võileivale lõikamisest pole palju kasu.

Küüslaugu tervist toetavad omdused:

* tugevdab immuunsusyt ja on hea antioksüdantide allikas, toetab hingamisteede ja veresoonkonna tervist ning aitab kolesterooli kontrolli all hoida.

* aitab hoida südame tervist ning toetab maksatalitlust

* aitab hoida soolestiku mikroobitasakaalu

* on antibakteriaalne ning aitab kaitsta keha kahjulike mikroorganismide ja seente eest

* aitab toime tulla stressiga

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid