3 heeringafileed
1 sl mädarõikalaaste
Marinaad
1 dl valget veiniäädikat
3 dl vett
4 dl suhkrut
2 tl vürtspipra teri
1 porgand
½ porrut
2 punast sibulat
Kui heeringad on liiga soolased, siis leota neid öö läbi rohkes vees.
Viiluta porgandid, porru, sibulad ja tõmba juustunoaga mädarõikajuurest laaste. Mõõda potti äädikas, vesi ja suhkur, lisa vürtspiprad ja porgandiviilud ning kuumuta, kuni porgand on peaaegu pehme. Lisa sibul ja porru, tõsta pliidilt ning jahuta.
Lõika heeringafileed 1,5 cm paksusteks tükkideks. Lao kihiti koos marinaadis olevate köögiviljadega purki ja pane vahele mädarõikalaaste. Vala peale marinaad. Hoia enne serveerimist vähemalt 2-3 päeva külmkapis.