Sibulaleib

Kodutohter
23.04.2021
Shutterstock

Juuretise ja pärmiga tehtud leiva kõrval on olemas ka soodaleivad, mida küpsetatakse palju just Iirimaal.

320 g nisujahu

2 sl küpsetuspulbrit

1/2 tl soola

1/2 tl jahvatatud musta pipart

200 ml rapsiõli

2 muna, lahtiklopitult

200 g piima

100 g tugevamaitselist riivjuustu

2 g sibulat

1 sl õli

 

 

Haki sibulad ja kuumuta pannil õlis klaasjaks.

Sõelu jahu, küpsetuspulber ja sool suurde kaussi ja sega juurde must pipar.

Vispelda teises kausis õli, munad ja piim omavahel ja seejärel sega nad ettevaatlikult, kuid põhjalikult jahusegu hulka. Sega tasakesi juurde riivjuust ja praetud sibul ning jätka segamist, kuni kõik komponendid on ühtlaselt segunenud. Samas sega nii vähe kui võimalik.

Tõsta segu lusikaga varem ettevalmistatud vormi ja küpseta umbes 1 tund või kuni leib on kenasti kerkinud ja kuldpruun ning leiva sisse torgatud puutikk jääb välja võttes puhtaks.

Jäta leib umbes 20 minutiks vormi jahtuma ja seejärel kummuta jahutusrestile ja jäta sinna kuni täieliku jahtumiseni. Säilita õhukindlas anumas.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid