Lahtised seenepirukad

Kodutohter
21.07.2021
Shutterstock

Seenepirukat võib teha suure pirukavormi sees või hoopis portsjonitena väikestes vormides.

8 tk 8 cm läbimõõduga

 

400 g pärmi-lehttainast või

soolast muretainast

 

Täidis

300 g kupatatud riisikaid

1 väike sibul

1 sl võid

1 küüslauguküüs

3 muna

2 dl kohvikoort (või piima)

100 g riivitud tugevamaitselist juustu

soola, musta pipart

määrimiseks võid

 

Tükelda seened, haki sibul ja kuumuta neid pannil võis, kuni sibul muutub klaasjaks. Jäta jahtuma.

Rulli tainas õhukeseks ja lõika vormiga välja sobiva suurusega kettad. Määri fooliumist vormid võiga ja vajuta tainas põhja ja servadele.

Sega kokku munad, koor ja pool riivitud juustust ning pressi sisse küüslauguküüs. Sega hulka seenesegu ja täida sellega tainakausid.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid