6 portsjonit
150 g võid
2 dl speltajahu
1 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
½ tl soola
200 g kohupiima
Täidis
100 g spinatit
300 g metsaseeni (kukeseeni, puravikke)
1 väike sibul
2 tl õli
2 dl koort
2 muna
soola, musta pipart
Sega kõigepealt sool ja küpsetuspulber jahu hulka ja sega siis toasoe või jahudega. Lisa kohupiima ja sega tainas. Vajuta tainas võiga määritud ümmarguse koogivormi (Ø 24 cm) põhja ja äärtele ja pane täidise tegemise ajaks külmkappi.
Haki sibul ja seened ning kuumuta pisut pannil tilga õliga. Tõsta kaussi.
Lõika spinatilehed kääridega samale pannile ja kuumuta, kuni spinat kokku vajub. Sega seentega.
Klopi lahti munad, sega koorega ja maitsesta soola ja pipraga.
Kata pirukapõhi seene-spinatiseguga ja vala peale koore-munasegu.
Küpseta 175-kraadises ahjus 35-45 minutit. Keraalimilises vormis küpseb pirukas kauem kui metallist vormis. Pirukas on küps, kui sisu on hüübinud ja ääred on kuldpruunid.