6 portsjonit
1,5 kg sealiha (kaelakarbonaadi või ribi)
2,5 tl soola
2 tl suitsumaitselist paprikapulbrit
2 sibulat
3 dl vett
5 küüslauguküünt
1 loorberileht
1 dl grillkastet
peotäis hakitud peterselli
Võta liha tund aege enne valmistamist külmkapist välja. Hõõru liha soola ja paprikapulbriga kokku. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Tõsta liha ja sibulad ahjupotti, vala juurde vesi ja küpseta 125-kraadises ahjus 4-5 tundi.
Tõsta liha potist välja, jäta küpsetusleem potti. Liha võib kahvliga laiali tõmmata, sest see on nii pehme, et sulab suus.
Sega praeleem grillkastmega ja puista peale hakitud peterselli. Lihast järelejäänud kastmes võib hautada ka prae juurde köögivilja.
Serveeri koos kartulipudru ja hautatud köögiviljadega.