Hautis rebitava lihaga

Kodutohter
30.09.2021
Shutterstock

Toekas toit, mida jätkub ka järgmiseks päevaks.

6 portsjonit

 

1,5 kg sealiha (kaelakarbonaadi või ribi)

2,5 tl soola

2 tl suitsumaitselist paprikapulbrit

2 sibulat

3 dl vett

5 küüslauguküünt

1 loorberileht

1 dl grillkastet

peotäis hakitud peterselli

 

 

Võta liha tund aege enne valmistamist külmkapist välja. Hõõru liha soola ja paprikapulbriga kokku. Koori sibulad ja lõika sektoriteks. Tõsta liha ja sibulad ahjupotti, vala juurde vesi ja küpseta 125-kraadises ahjus 4-5 tundi.

Tõsta liha potist välja, jäta küpsetusleem potti. Liha võib kahvliga laiali tõmmata, sest see on nii pehme, et sulab suus.

Sega praeleem grillkastmega ja puista peale hakitud peterselli. Lihast järelejäänud kastmes võib hautada ka prae juurde köögivilja.

Serveeri koos kartulipudru ja hautatud köögiviljadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid