8 portsjonit
4 keskmist kartulit
2 sl õli
soola
1 dl hakitud peterselli
800 g kaalikaid
0.5 dl õli
soola
0,25 tl jahvatatud nelki
0,25 tl jahvatatud vürtsipipart
2 sl siirupit või mett
1 sl värskeid tüümianilehti
0,5 dl kõrvitsaseemneid
Pese, koori ja tükelda kartulid. Keeda pehmeks ja trambi pudruks. Sega pudru hulka õli, sool ja hakitud petersell.
Määri ahjuvorm (20x30) õliga või vooderda küpsetuspaberiga. Vajuta kartulipuder vormi põhja ja tõsta külmkappi.
Koori kaalikad ja lõika kõigepealt pooleks ja siis poolikud õhukesteks viiludeks. Keeda kaalikaviile soolaga maitsestatud vees umbes 10 minutit. Vala sõelale ja nõruta.
Sega maitseained õliga.
Aseta kaalikaviilud kartulipudru sisse püsti ja pintselda või nõrista peale õli. Raputa peale kõrvitsaseemneid ja tüümiani. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni kaalikad on pehmed ja kuldpruunid.