2 pitsat
20 g värsket pärmi
1½ dl vett
¼ tl soola
1 sl oliiviõli
2 dl nisujahu
1 dl rukkijahu
Peale
150 g hapukoort
0,5 dl riivjuustu
1 sibul
1 küüslauguküüs
4 keedetud kartulit
soola, pipart, punet
Sulata pärm soojas vees. Lisa sool ja õli. Sega hulka jahud ja sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Lase kerkida kahekordseks.
Haki sibul ja purusta või haki küüslauguküüs. Sega kausis kokku hakitud sibul, küüslauk ja riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta keedetud kartulid.
Kummuta tainas kausist jahusele lauale ja rulli kaheks pitsapõhjaks. Tõsta põhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Määri pitsapõhjadele hapukooresegu, kata kartuliviiludega. Puista peale punet ja küpseta
220-kraadises ahjus 10 minutit.
Itaallane saaks ilmselt naerukrambid, kui sellist pitsat näeks. Kuid seda proovides peaks temagi nentima, et tegelikult on see väga maitsev.