Kodused kartulipitsad

Kodutohter
20.05.2022
Kodutohter

Väga maitsev pitsalaadne toode ehk kartulipirukas, mis on ka väga taskukohane.

2 pitsat

 

20 g värsket pärmi

1½ dl vett

¼ tl soola

1 sl oliiviõli

2 dl nisujahu

1 dl rukkijahu

Peale

150 g hapukoort

0,5 dl riivjuustu

1 sibul

1 küüslauguküüs

4 keedetud kartulit

soola, pipart, punet

 

Sulata pärm soojas vees. Lisa sool ja õli. Sega hulka jahud ja sõtku, kuni tainas tuleb käte küljest lahti. Lase kerkida kahekordseks.

Haki sibul ja purusta või haki küüslauguküüs. Sega kausis kokku hakitud sibul, küüslauk ja riivjuust. Maitsesta soola ja pipraga. Viiluta keedetud kartulid.

Kummuta tainas kausist jahusele lauale ja rulli kaheks pitsapõhjaks. Tõsta põhjad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Määri pitsapõhjadele hapukooresegu, kata kartuliviiludega. Puista peale punet ja küpseta

220-kraadises ahjus 10 minutit.

 

Itaallane saaks ilmselt naerukrambid, kui sellist pitsat näeks. Kuid seda proovides peaks temagi nentima, et tegelikult on see väga maitsev.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid