7 nõuannet, kuidas vähendada maiustamist

Kodutohter
27.05.2022
Shutterstock

Meie igapäevastes toitudes on uskumatult palju peidetud suhkrut.

Leivad, ketšupid, sinepid, marinaadid, valmistoidud - kõikjale on lisatud suhkrut. Kahjuks ei sisalda suhkur kiudaineid, vitamiine ega midagi organismile vajalikku. Suhkur on puhas energia, mida me tihtipeale ei jõua ära kulutada. Suhkur iseenesest pole ei hea ega halb, oluline on selle kogus. Liigne suhkur on kahjulik hammastele, tõstab kehakaalu ja riskitegur teise tüübi diabeedi tekkimisele.

1. Vaheta oma igapäevased, palju suhkrut sisaldavad tooted, nagu maitsestatud jogurtid või hommikukrõbinad vähem magusate ja maitsestamata toodete vastu.

2. Vähenda koguseid. Söö kohe peale sööki pool kommi, siis ei tahagi rohkem. Tühja kõhuga kulub kergelt peotäis. Väldi suuri

3. Harjuta ennast jooma mineraalvett limonaadide ja koolajookide asemel.

4. Kui tuleb magusaisu, vali hoopis magusaid puuvilju.

5. Hoia oma söögikordade vahed 3-3,5 tunni pikkused. Siis on parem magusaisu ohjes hoida. Kui veresuhkur kõigub, kasvab ka magusaisu.

6. Väldi tooteid, kuhu on lisatud varjatud suhkrut. Kui õpid olema ilma magusata, maitsemeel muutub ja ka apelsin tundub väga magusana.

7. Söö piisavalt. Liiga vähe süües saab organism vähe energiat ja tekibki vastupandamatu magusaisu. Kui sööd igal söögikorral köögivilju, täisteratooteid ja puuvilju, püsib kõht pikalt täis, versuhkur on tasakaalus ja maiustamine ei tule meeldegi.
 

Meeles tuleb pidada, et kui toitud igapäevaselt tervislikult, ei tee vahel harva mõni kook või tükk šokolaadi midagi halba.

Sarnased artiklid