Lõuna-Itaalia pasta ehk spaghetti all`assassina

Kodutohter
22.01.2023
Shutterstock

See pastaroog on uskumatult maitsev, sest vee asemel küpsevad spagetid küüslauguses tomatikastmes.

4 portsjonit

 

800 g purustatud tomateid

4-5 dl vett

1 sl oliiviõli

1 väike tšillikaun

2 küüslauguküünt

400 g spagettit

 

Kalla purustatud tomatid potti ja hauta madalal kuumusel 15 minutit. Kuumuta teises potis vesi ja lisa sinna 2 dl kuuma tomatikastet.

Kuumuta paksupõhjaline pann kuumaks, lisa oliiviõli, väike terve tšillikaun ja kaks tervet küüslauguküünt.

Lisa pannile kuivad spagettid. Kuumuta hetk ja lisa paarkulbitäit vee-tomatikastme segu. Valmista pastat, nagu teeksid risottot ehk lase vedelikul imenduda ja lisa siis uuesti vedelikku. Lisa vaheldumisi vedelamat kastet ja siis tomatikastet. Sega, et pasta küpseks ühtlaselt.

Kui spagetid on peaaegu küpsed, eemalda küüslaugud ja tšilli nin vala peale ülejäänud tomatikaste, keera kuumust juurde ja ära enam sega, et tekiksid krõbedad kohad.

 

See pastaroog on uskumatult maitsev, sest vee asemel küpsevad spagetid küüslauguses tomatikastmes. Tõlkes on toidu nimi Palgamõrvari pasta. See on Itaalia huumor, sest tomatikaste võib pritsida köögiseinad täis, nagu oleks seal keegi mõrvatud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid