10 tükki
3 dl piima
50 g pärmi
1 tl soola
1 dl suhkrut
1 muna
1 tl jahvatatud kardemoni
8 dl nisjahu
100 g võid
1 muna määrimiseks
Täidis
2 dl vahukoort
1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
moosi (soovi korral)
Võta kõik ained vähemalt tund aega enne küpsetamist külmkapist välja.
Lahusta pärm soojas piimas, lisa muna, sool, suhkur, kardemon ning hakka vähehaaval segades ja sõtkudes lisama jahu. Viimasena lisa pehme või. Sõtku, kuni tainas on elastne. Kata kauss rätikuga ja jäta vähemalt 30 minutiks kerkima.
Keeruta märgade pihkude vahel tainapallid ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda lahtiklopitud munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 8-12 minutit. Jahuta.
Vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga. Lõika kuklitelt kaas ja uurista välja natuke sisu. Pane põhja lusikatäis moosi ja pigista peale vahukoorekuhi. Tõsta peale äralõigatud kaas. Peale võib veel puistata tuhksuhkrut.
Vahukoore hulka võib segada ka kohupiimapastat.