500 g nisujahu (millest pool võib olla täistera- või durumjahu)
1 pakk kuivpärmi
2 tl suhkrut
0,5 tl soola
2 dl sooja vett (40-50º)
2 sl oliiviõli
tikreid, kirsse või maasikaid
suhkrut
Puhasta ja poolita marjad ning raputa peale suhkrut.
Sega jahu hulka suhkur, sool ja kuivpärm. Lisa vähehaaval soe vesi ja õli. Sega ja sõtku tainast 5-10 minutit. Taina tegemiseks võib kasutada ka tainakonksudega köögikombaini.
Pane tainas kaussi, kata rätikuga ja pane sooja kohta 1-2 tunniks kerkima.
Määri ahjuvorm oliiviõliga. Sõtku natuke kerkinud tainast, mis peaks olema väga pehme. Kui tainas on kõva ja tihkevõitu, võib lisada tilga vett ja õli. Pane Tainas ahjuvormi ja jäta veel pooleks tunniks kerkima.
Vajuta tainasse lohud ja pane sinna poolikud marjad. Pintselda pealt üle marjadest ja suhkrust tekkinud mahlaga. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni sai on pealt kuldpruun. Ahjust võttes võib veelkord marjamahlaga üle pintseldada.
Sobib nii soojalt kui ka jahtunult.