Bataadi püreesupp

Kodutohter
21.11.2023
Shutterstock

Tuttavates toitudes tasub proovida ka värvilist ja eksootilisemat köögivilja  - bataati. 

4 portsjonit

 

2 keskmist bataati

2 küüslauguküünt

1 punane tšillikaun

2 sl oliiviõli

2 tl kuivatatud tüümiani

1 tl kuivatatud rosmariini

8 dl köögiviljapuljongit

200 g sulatatud juustu

soola, musta pipart

½ sidruni mahl

Serveerimiseks

½ dl kõrvitsa- ja päevalilleseemneid

värsket tüümiani

 

Koori ja tükelda bataadid. Haki küüslauk ja tšilli.

Kuumuta poti põhjas õli ja kuumuta köögiviljad klaasjaks. Lisa kuivatatud ürdid ja lisa nii palju vedelikku, et köögivili oleks kaetud. Hauta, kuni bataadid on pehmed.

Püreeri supp saumikseriga ja lisa püreerimise ajal sulatatud juust.

Maitsesta supp soola, pipra ja sidrunimahlaga. Soolaga peab olema ettevaatlik, sest puljong ja juust on soolased. Kui supp on liiga paks, siis lisa natuke vedelikku. Kuumuta pisut, kuid ära enam keeda.

Tõsta supp taldrikutele ja kaunista seemnete ja värske tüümianiga.

 

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid