Ahjubataadid

Kodutohter
04.04.2024
Shutterstock

Vahelduseks kartulile võib ahjus võib küpsetada ka bataate.

4 portsjonit

 

4 väiksemat bataati

200 g hapukoort

200 g fetajuustu

1 küüslauguküüs

1 tl karrit

soola, musta pipart

1 sl sidrunimahla

hakitud peterselli

sorts oliiviõli

 

Pese bataadid, torka kahvliga sisse mõned augud, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus umbes tund, kuni bataadid on pehmed. Küpsetusaeg sõltub bataatide suurusest.

Kuni bataadid küpsevad, valmista täidis. Sega kausis kokku paks hapukoor, murendatud feta, riivitud küüslauguküüs, sidrunimahl, karri, must pipar ja vajaduse järgi sool.

Lõika küpsed bataadi pooleks ja tõsta peale lusikaga täidist. Puista peale hakitud peterselli ja tilguta natuke oliiviõli.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid