Karrikaste maitsestatud riisiga

Kodutohter
16.01.2023
Shutterstock

Karrikaste sobib väga hästi ka tsukiini või paprika täidiseks.

8 portsjonit


 

Maitsestatud riis

1 sl õli

murulauku või sibulapealseid või porru rohelist osa

2,5 dl täisterariisi

5 dl vett või köögivilja- või kanapuljongit

1 dl jämedalt riivitud porgandit

6 datlit

1 kaneelipulk

2 loorberilehte

musta pipart

1 dl kooritud mandleid

2 tl sojakastet

Kuumuta õli keedunõus ja kuumuta selles korraks sibulaid. Lisa riis ja vedelik ning riivitud porgand, viilutatud datlid ja maitseained. Hauta umbes 20 minutit. Lisa tükeldatud mandlid. Proovi maitset ja lisa vajadusel sojakastet. Pane riis ööseks külmikusse maitsestuma.

 

Karrikaste

500 g hakkliha

1 tl karripulbrit (või karripastat)

soola, pipart

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

6 sl päikesekuivatatud tomateid, tükeldatud

1 punane paprika, tükeldatud

1 kollane paprika, tükeldatud

3 dl tsukiinit, tükeldatud, või brokoliõisikuid

5 dl kookospiima

mõni basiilikuleht

100 g spinatit

 

Kuumuta pannil hakkliha ja prae küpseks. Maitsesta karri, vürtsköömne, soola ja pipraga. Lisa juurde päikesekuivatatud tomatid, köögiviljad. Hauta pannil, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa kookospiim ja lase küpseda umbes 5 minutit. Kõige lõpus lisa spinatilehed ja sega kuuma karri sisse. Maitse ja lisa vajadusel maitseaineid. Lisa segule basiilikulehti.

Lisada võib veel kikerherneid, ube või läätsesid või liha hoopis ära jätta.

Serveeri koos maitsestatud riisiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid