8 portsjonit
Maitsestatud riis
1 sl õli
murulauku või sibulapealseid või porru rohelist osa
2,5 dl täisterariisi
5 dl vett või köögivilja- või kanapuljongit
1 dl jämedalt riivitud porgandit
6 datlit
1 kaneelipulk
2 loorberilehte
musta pipart
1 dl kooritud mandleid
2 tl sojakastet
Kuumuta õli keedunõus ja kuumuta selles korraks sibulaid. Lisa riis ja vedelik ning riivitud porgand, viilutatud datlid ja maitseained. Hauta umbes 20 minutit. Lisa tükeldatud mandlid. Proovi maitset ja lisa vajadusel sojakastet. Pane riis ööseks külmikusse maitsestuma.
Karrikaste
500 g hakkliha
1 tl karripulbrit (või karripastat)
soola, pipart
0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid
6 sl päikesekuivatatud tomateid, tükeldatud
1 punane paprika, tükeldatud
1 kollane paprika, tükeldatud
3 dl tsukiinit, tükeldatud, või brokoliõisikuid
5 dl kookospiima
mõni basiilikuleht
100 g spinatit
Kuumuta pannil hakkliha ja prae küpseks. Maitsesta karri, vürtsköömne, soola ja pipraga. Lisa juurde päikesekuivatatud tomatid, köögiviljad. Hauta pannil, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa kookospiim ja lase küpseda umbes 5 minutit. Kõige lõpus lisa spinatilehed ja sega kuuma karri sisse. Maitse ja lisa vajadusel maitseaineid. Lisa segule basiilikulehti.
Lisada võib veel kikerherneid, ube või läätsesid või liha hoopis ära jätta.
Serveeri koos maitsestatud riisiga.