Kõrvitsapüree

Kodutohter
01.10.2024
Shutterstock

Kõrvitsapüreed saab sügavkülmutada ja kasutada suppides, kastmetes ja küpsetistes.

1 kõrvits

õli

 

Koori kõrvits ja lõika väikesteks tükkideks. Sega kõrvitsatükid õliga.

Küpseta kõrvitsatükke 200 kraadises kuumuses 20-30 minutit, olenevalt tükkide suurusest. Sega küpsemise ajal, et tükid küpseksid ühtlaselt.

Purusta saumikseriga või köögikombainis. Püreed võib keha ka kuumaõhufritüüris ehk kufis.

Kõrvitsapüreed saab sügavkülmutada ja kasutada suppides, kastmetes ja küpsetistes. Kookides kasutamiseks või kõrvitsapüreele lisada kaneeli, ingverit ja suhkrut või piparkoogimaitseainet.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid