Porgandi-ananassitort

Kodutohter
10.10.2024
Shutterstock

See tort on nii mahlane ja maitsev, et kreemi pole palju vajagi.

10-12 portsjonit

 

2 dl purustatud Kreeka pähkleid

250 g porgandeid

200 g võid

4 dl nisujahu

1 dl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

1 tl kaneeli

1 tl jahvatatud ingverit

½ tl soola

4 muna

2 dl suhkrut

1 dl pruuni suhkrut

1 purk (227/140) purustatud ananassi

 

Täidis ja kate

400 g maitsestamata toorjuustu

3 dl tuhksuhkrut

2-3 spl sidrunimahla

 

Määri lahtikäiv küpsetusvorm (Ø 23-24 cm) võiga ja puista üle riivsaiaga. Rösti purustatud pähkleid kuival pannil, kuni need muutuvad kuldseks. Koori ja riivi porgandid peene riiviga. Sulata või. Sega kõik kuivained omavahel kokku.

Vahusta munad, suhkur ja pruun suhkur. Lisa jahtunud või. Sega hulka jahusegu. Lõpuks lisa riivitud porgand, pähklid ja ananass koos vedelikuga. Sega kergelt ja kalla vormi.

Küpseta 175-kraadises ahjus 50 minutit või nii kaua, kuni kook tundub küps. Enne vormist välja võtmist lase pisut jahtuda. Võta vormist välja ja pane jahtuma.

Lõika kook kolmeks kihiks. Sega toorjuust, tuhksuhkur ja sidrunimahl kausis pehmeks. Määri kolmandik täidisest koogikihile, tõsta teine kiht peale ja korda. Ülejäänud seguga kata kogu kook.

 

Koogi kaunistamisel võib fantaasia lendu lasta.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid