Kodujuustutort

Kodutohter
11.03.2025
Shutterstock

Kergelt soolaka maitsega kodujuust sobib hästi ka magusate kookide valmistamiseks.

Põhi

150 g kaera- või digestiivküpsiseid

50 g võid

Täidis

5 želatiinilehte

2 dl vahukoort

1 dl suhkrut

2 topsi (600 g) maitsestamata kodujuustu

1 tl riivitud sidrunikoort

1 sl sidrunimahla

Peale

karamellikastet
 

Purusta küpsised köögikombainis ja sega sulatatud võiga. Vajuta küpsisesegu küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva servaga koogivormi põhja.

Pane želatiinilehed tilga külma veega paisuma. Kuumuta apelsinimahl ja sulata selles želatiinilehed. Vahusta koor ja suhkur ning sega kodujuustuga. Lisa riivitud sidrunikoor ja -mahl. Vala peene joana hulka apelsinimahl želatiiniga. Sega hoolega.

Kalla täidis küpsisepõhjale ja pane külmkappi tarduma.

Kalla peale karamellikastet. Kaunistada võib küpsiste, pähklite ja kommidega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid