Imelihtne seenepirukas

Kodutohter
26.03.2025
Shutterstock

Kas see on valge pitsa või pirukas? Vahet pole: see on igatahes vastupandamatult maitsev ja koos salatiga suurepärane eine.

500 g pärmi-lehttainast

400 g šampnjone või metsaseeni

1 sibul

3/4 tl soola

½ tl jahvatatud musta pipart

250 g mascarponet (või toorjuustu)

3 dl riivjuustu

1 muna (määrimiseks)

õli või võid (praadimiseks)

 

Puhasta ja viiluta seened ning sibul ja prae pannil läbi, kuni vedelik aurustub. Maitsesta.
Rulli tainas ahjuplaadi suuruseks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Sega mascarpone ja riivjuust omavahel ning määri tainapõhjale. Laota peale sibula-seenesegu. Määri piruka servad munaga.
Küpseta 15 minutit 225-kraadises ahjus, kuni ääred on pruunistunud. Lase veidi jahtuda ja lõika tükkideks. Serveeri värske rukola ja lusikatäie trühvlimajoneesiga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid