Sidruni-oliiviõlikook

Kodutohter
19.05.2025
Shutterstock

Sidruni- ja oliiviõlikook on õrnalt maitsestatud tüümianiga. Tänu õlile on tainas ülimahlane ja niiske.

3 dl nisujahu
2 dl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl söögisoodat
9,5 tl soola
1,5 dl oliiviõli
2 muna
1,5 dl Kreeka jogurtit
2 sidruni riivitud koor ja pressitud mahl
2 sl hakitud tüümiani

võid vormi määrimiseks

 

Sega kausis kokku kuivained ehk nisujahu, suhkur, küpsetuspulber, vanillisuhkur, kardemon, söögisooda ja sool. Lisa ülejäänud koostisosad: oliiviõli, munad, maitsestamata Kreeka jogurt, kahe sidruni riivitud koor ja pressitud mahl ning hakitud tüümian ja sega kõik koostisosad õrnalt ühtlaseks massiks.
Vala tainas võiga määritud ja riivsaia või jahuga ülepuistatud vormi. Küpseta 175-kraadise ahju keskmisel restil umbes 45 minutit.


Soovi korral võib peale määrida kreemi, mis koosneb sega kokku 200 grammi hapukoorest ja kahest teelusikatäiest vanillisuhkrusr. Kaunistada võib näiteks marjade ja söödavate lilledega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid