8 portsjonit
1 pakk (400 g) pärmi lehttainast
1 muna
4-5 haput õuna
1 sidruni mahl
1/4 dl suhkrut
1/2 tl kaneeli
25 g kuubikuteks lõigatud võid
4 sl aprikoosi moosi
Sulata tainas pakendil olevate juhiste järgi. Rulli tainas veidi õhemaks, umbes 25 cm x 35 cm suuruseks plaadiks.
Aseta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Lõika noaotsaga taina servast paar sentimeetrit läbi, aga mitte lõpuni. Pintselda taigna servad lahtiklopitud munaga.
Viiluta õunad. Laota õunaviilud tainapõhjale ja pigista neile sidrunimahl. Puista peale suhkrut, kaneeli ja võikuubikuid.
Küpseta õunakooki 200-kraadises ahjus umbes 25–30 minutit, kuni tainas on kaunilt kuldpruun ja küpsenud.
Lase veidi jahtuda. Samal ajal kuumuta aprikoosi moosi mikrolaineahjus või kastrulis, kuni see on vedel. Pintselda õunakooki pealt moosiga.
