Kapsa-küüslaugupasta

Kodutohter
01.12.2025
Shutterstock

Karamellistunud kapsa, küüslaugu ja sibulaga pasta on väga maitsev ja rahakotisõbralik õhtusöök.

400 g kapsast
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sl oliiviõli
1 sl võid
0,5 tl soola
musta pipart
50 g riivitud parmesani juustu

400-500 g pastat

Haki kapsas, sibul ja küüslauguküüned.
Kuumuta õli ja või suurel praepannil. Lisa kapsas, sibul ja küüslauk ning hauta keskmisel kuumusel pehmeks. Maitsesta soola ja musta pipraga. Suurenda veidi kuumust ja lase kapsal ja sibulal paar minutit vaikselt karamelliseeruda.
Samal ajal keeda pasta vastavalt pakendil olevale juhisele ja kurna läbi sõela. Jäta pisut keeduvett tagavaraks.

Lisa pasta praepannile ja sega kapsasegu pasta hulka. Lisa sorts pasta keeduvett.
Jaga kapsa-küüslaugupasta taldrikutele või vala suurde serveerimiskaussi ja riivi peale ohtralt parmesani.
Soovi korral võid pastat maitsestada näpuotsatäie salveiga, see sobib hästi kapsaga.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid