Naha, juuste ja küünte ilu ning tervis oleneb ka sellest, kuidas oleme neid kõhu kaudu toitnud. Mõnikord piisabki oma ühepalgelise menüü mitmekesistamisest, et tervem olla ja kenam välja näha.
Välimus annab alati inimesest esmamulje, kuid igaüks näeb ise asju. Üks näeb seesmist ilu, enesekindlust, silmavaadet, selle erksust, silmade värvi; teine aga jumet, naha pehmust, värvitooni; kolmas rühti, kõnnakut, käte liigutusi, sõrmede ilmekust, küünte kuju jm. Igatahes kõik see kokku ongi inimene oma tugevuste ja nõrkustega.
Nahk katab kogu keha ja loob kontakti väliskeskkonnaga. Ta on kergesti vigastatav, kuid ka kaitseb meid ja aitab kaasa keha hingamisel ning kahjulike ainete eritumisel. Kui neerud, kopsud, jämesool ja maks ei tule mürkainete eraldamisega toime, hakkab nahk aktiivsemalt tegutsema. Seda võime vahel näha nahalöövete, vistrike ja furunkulitena. Naha tervis oleneb erituselundite seisundist.
Nahk on aktiivne organ ning päikesekiirguse toimel tekib temas organismile vajalikku D-vitamiini.
8 nõuannet igasse päeva
On ikka soovitatud: mõtle positiivselt ja hoia naeratus silmis. Seda on kõige kergem teha, kui on mõnus enesetunne. Hea on olla aga ainult siis, kui pole terviseprobleeme, haigusi ega liigset stressi - need paistavad välja näost ja kogu kehast.
Sellele, et tunneksime end paremini, aitavad kaasa kõik alljärgnevad nõuanded. Muidugi ainult siis, kui neid järgime.
1. Söö puhast ja lihtsat toitu
Puhas toit ergutab ja värskendab. Toidu seedimisel tekib ikka selliseid jääke, mis võivad mõjuda rakkudele mürgiselt ja halvendada nende tööd. Kui on keemiliselt töödeldud, rohkete lisaainete ja hulgaliste koostisosadega toit, peab keha rohkem tööd tegema, et erinevate ainete kombinatsioonidega toime tulla. Seevastu lihtne toit, milles on kliisid ja kiudaineid, hoiab kõhutegevuse korras ja aitab jääkaineid organismist välja viia.
Kiudainerikkus muudab ainevahetuse mõjusamaks ning vajalikud toitained imenduvad paremini. Tulemust näeme heas ja värskes jumes: nahk muutub puhtaks, juuksed läikivaks ja küüned tugevaks.
Loe edasi ajakirjast...