Kalorite poolest vaene, kuid kasulikelt omadustelt rikas arbuus on kõige maitsvam just praegu.
Kuidas?
Arbuus on ideaalne suvine vili: tuleb vaid koorida ja nautida.
Värske ja lihtne pasta mis valmib mõne minutiga.
4 portsjonit
350 g pastat (penne)
10 küpset tomatit
4 sl oliiviõli
1 tl palsamäädikat
3 küüslauguküünt
peotäis värsket basiilikut
jahvatatud musta pipart
soola
100 g fetat
Kasta tomatid keeva vette ja
Maitsev supp külmaks päevaks.
4 portsjonit
2-3 peeti
2-3 punast sibulat
1 dl keedetud odra- või kaeratangu
3-5 küüslauguküünt
1 spl rapsi- või oliivõli
2 tl kuivatatud basiilikut ja majoraani või paar oksa väskeid ürte
pisut jahvatatud musta pipart
8
Sügisel võib õuna kasutada peaaegu kõikides toitudes.
2 pitsat
Põhi
3,5 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
1,5 dl vett
2 sl võid
Peale
2 sibulat
1 sl võid
1 sl valget palsamiäädikat
1 sl mett
4 peekoniviilu
200 g hapukoort
2 õuna
musta pipa
Õun on maitsev lisand erinevates hautistes.
4-6 portsjonit
400 g broilerifileed või kintsuliha
2 punast sibulat
2 sellerivart
2 erivärvilist paprikat
2 õuna
2 tl rapsi- või oliiviõli
1-2 sl mett
3 sl valget palsamiäädikat
pisut soola
musta pipart
Lõ
Veidi elegantsem argiõhtugurmee.
8 šalottsibulat
2 x 175 g steiki (nt striploin või sirloin)
soola ja musta pipart
25 g võid
1 sl palsamiäädikat
u 200 ml punast veini
u 150 ml veisepuljongit
Alusta šalottsibulatest.