4 portsjonit
2-3 peeti
2-3 punast sibulat
1 dl keedetud odra- või kaeratangu
3-5 küüslauguküünt
1 spl rapsi- või oliivõli
2 tl kuivatatud basiilikut ja majoraani või paar oksa väskeid ürte
pisut jahvatatud musta pipart
8 dl köögiviljapuljongit
1 sl palsamiäädikat
Lisaks
4 viilu täisterasepikut
4 viilu pehmet juustu
Koori ja viiluta peedid ja sibulad. Koori ja haki küüslauguküüned. Kuumuta poti põhjas õli, lisa peedid, sibulad ja küüslauk ja hauta aega-ajalt segades umbes viis minutit.
Maitsesta köögiviljad kuivatatud või hakitud värskete ürtidega ja musta pipraga. Kalla potti köögiviljapuljong, lisa keedetud tangud ning kuumuta keemiseni. Keeda nõrgal kuumusel 20-30 minutit, kuni peedid on pehmed. Lisa palsamiäädikas ja kuumuta veel hetk. Võib pakkuda kohe või töödelda saumikseriga püreesupiks.
Pane igale sepikutükile juustuviil ja kuumuta grillis, kuni juust on kuum. Serveeri sepikud supi juurde.