Päeva retsept: munad tomatikastmes ehk shakshouka

Kodutohter
27.01.2021
Shutterstock

Shakshouka on Lähis-Idas populaarne hommikusöök, kuid seda kiiresti valmivat ja maitsvat einet võib süüa igal ajal.

2 portsjonit

 

1 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt

1 paprika

1 purk (400 g) purustatud tomateid

näpuotsatäis tšillihelbeid

½ tl paprikapulbrit

½ tl suhkrut või 1 sl ketšupit

soola, musta pipart

2 muna

hakitud peterselli või koriandrit

 

Eemalda paprikal vars ja seemned ning tükelda ribadeks. Haki küüslauguküüned. Kuumuta väiksel pannil õli, lisa paprikaribad ja küüslauk ning kuumuta paar minutit. Kalla juurde purustatud tomatid ning maitsesta soola, suhkru või ketšupi, pipra, tšillihelveste ja paprikapulbriga. Hauta madalal kuumusel 5–8 minutit.

Tee lusikaga kastmesse lohud ja löö sisse munad. Kata kaanega, keera kuumus madalamaks ning kuumuta, kuni munavalge on täiesti ja munakollane peaaegu hüübinud.

Puista peale hakitud maitserohelist.

Sarnased artiklid