Juursellerisalat

Kodutohter
05.07.2023
Shutterstock

Juurseller on unustatud, kuid väga maitsev ja kasulik köögivili.

4 portsjonit

 

1 suur juurseller (700 g)

1 sl sidrunimahla

½ tl soola

1 suur hapu õun

Kaste

1½ dl hapukoort

1½ dl majoneesi

2 dl Dijoni sinepit

soola, musta pipart

Lisaks

peterselli

pähkleid

 

Riivi seller jämeda riiviga või lõika väikesteks kangideks. Pritsi peale sidrunimahla, et seller ei tumeneks. Pane riivitud seller sõelale, sõel kaussi ja vala peale keev vesi. Hoia viis minutit, loputa külma veega, nõruta ja kalla kaussi ning maitsesta soolaga.

Koori ja riivi õun ning sega kausis selleritükkidega. Sega kokku kaste ja lisa salatile. Maitsesta vajaduse korral soola ja pipraga.

Peale võib puistata hakitud pähkleid ja peterselli.

 

Kui sellerilehti kasutatakse supi sees, siis juurseller on unustatud, kuid väga maitsev ja kasulik köögivili.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid