4 portsjonit
1 suur juurseller (700 g)
1 sl sidrunimahla
½ tl soola
1 suur hapu õun
Kaste
1½ dl hapukoort
1½ dl majoneesi
2 dl Dijoni sinepit
soola, musta pipart
Lisaks
peterselli
pähkleid
Riivi seller jämeda riiviga või lõika väikesteks kangideks. Pritsi peale sidrunimahla, et seller ei tumeneks. Pane riivitud seller sõelale, sõel kaussi ja vala peale keev vesi. Hoia viis minutit, loputa külma veega, nõruta ja kalla kaussi ning maitsesta soolaga.
Koori ja riivi õun ning sega kausis selleritükkidega. Sega kokku kaste ja lisa salatile. Maitsesta vajaduse korral soola ja pipraga.
Peale võib puistata hakitud pähkleid ja peterselli.
Kui sellerilehti kasutatakse supi sees, siis juurseller on unustatud, kuid väga maitsev ja kasulik köögivili.