1 ümmargune soolase piruka põhi või
400 g pärmi-lehttainast
Täidis
1 sibul
2 küüslauguküünt
2 sl õli
250 g kirsstomateid
200 g šampinjone
1-2 punast paprikat
1 tl soola
1 tl paprikapulbrit
musta pipart
150 g fetat
1 dl piima
1 muna
50 g riivjuustu
võid vormi määrimiseks
Sulata külmutatud pirukapõhi või tainas. Rulli tainas koogivormi suuruseks ja vajuta võiga määritud pirukavormi (Ø 23 cm) põhja ja äärtele.
Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda paprika, viiluta seened, lõika kirsstomatid neljaks.
Kuumuta sibulat ja küüslauku pannil õlis, lisa seened ja paprika ning kuumuta veel viis minutit.
Maitsesta soola, musta pipra ja paprikapulbriga. Sega ja jäta natukeseks ajaks jahtuma.
Kalla segu pirukapõhjale ja murenda feta peale. Sega kausis kahvliga kergelt segades kokku piim ja muna ning vala pirukale. Puista peale riivjuust.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit. Jahuta enne serveerimist.
Muidugi võib põhjataina ka ise teha.
Pirukas võib aedvilju asendada sellega, mis just parajasti käepärast on. Juustu on lisatud vähe, lihtsalt maitsestamiseks.