Aedvilja-fetapirukas

Kodutohter
24.01.2022
Shutterstock

Lihtne pirukas, milles on rohkelt aedvilju ja seeni.

1 ümmargune soolase piruka põhi või

400 g pärmi-lehttainast

Täidis

1 sibul

2 küüslauguküünt

2 sl õli

250 g kirsstomateid

200 g šampinjone

1-2 punast paprikat

1 tl soola

1 tl paprikapulbrit

musta pipart

150 g fetat

1 dl piima

1 muna

50 g riivjuustu

võid vormi määrimiseks

 

Sulata külmutatud pirukapõhi või tainas. Rulli tainas koogivormi suuruseks ja vajuta võiga määritud pirukavormi (Ø 23 cm) põhja ja äärtele.

Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned, tükelda paprika, viiluta seened, lõika kirsstomatid neljaks.

Kuumuta sibulat ja küüslauku pannil õlis, lisa seened ja paprika ning kuumuta veel viis minutit.

Maitsesta soola, musta pipra ja paprikapulbriga. Sega ja jäta natukeseks ajaks jahtuma.

Kalla segu pirukapõhjale ja murenda feta peale. Sega kausis kahvliga kergelt segades kokku piim ja muna ning vala pirukale. Puista peale riivjuust.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit. Jahuta enne serveerimist.

Muidugi võib põhjataina ka ise teha.

 

Pirukas võib aedvilju asendada sellega, mis just parajasti käepärast on. Juustu on lisatud vähe, lihtsalt maitsestamiseks.

Sarnased artiklid