6 portsjonit
3 dl speltajahu
150 g võid
2 sl külma vett
Täidis
3 suuremat tomatit
2 sibulat
1 küüslauguküüs
2 sl oliiviõli
3 sl tomatipastat
1 sl ketšupit
2 sl hakitud basiilikut
soola, musta pipart, paprikapulbrit
peotäis kirsstomateid
3 dl kõva tugevamaitselist juustu riivituna
Näpi kokku külmad võikuubikud ja jahu. Lisa vesi ja sega tainas. Keera tainas toidukilesse ja pane täidise tegemise ajaks külmakppi.
Kata pirukavorm (Ø 20 cm) küpsetuspaberiga või määri võiga.
Tükelda tomatid, haki sibulad ja küüslauguküüs. Poolita kirsstomatid.
Kuumuta pannil õlis sibulaid ja küüslauku umbes 7 minutit. Lisa tomatipasta ja ketšup ning kuumuta veel 5 minutit. Lisa tomatid, basiilik ja maitseained. Hauta madalal kuumusel 20 minutit, kuni segu muutub paksuks. Jahuta toatemperatuurini. Ketšup annab magusust aga selle asemel võib panna ka pisut suhkrut.
Rulli tainas pirukavormi suuruseks plaadika ja vajuta vormi põhja ja äärtele. Kalla tomatisegu tainale, pane peale kirsstomatid ja kata pirukas riivitud juustuga.
Küpseta 200-kraadises ahjus 25-30 minutit. Serveeri jahtunult.