Ahjutomatid

Kodutohter
06.10.2023
Shutterstock

Tomateid on kasulik süüa ka kuumutatult, sest siis omastab organism paremini tomatites sisalduvat lükopeeni, mis on kasulik antioksüdant.

4 portsjonit

 

4 suuremat lihatomatit või

8-10 väiksemst tomatit

2–3 küüslauguküünt

2 sl oliiviõli

värskeid ürte (tüümian, pune)

soola, musta pipart

 

Lõika tomatid ja küüslauguküüned pooleks.

Lao tomatid õliga määritud ahjuvormi. Puista peale hakitud küüslauguküüned ja ürdid. Nirista peale oliiviõli, maitsesta soola ja pipraga.

Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Küpsetatud tomatid sobivad hommikusöögi juurde ja ka praelisandiks.

Tomateid on kasulik süüa ka kuumutatult, sest siis omastab organism paremini tomatites sisalduvat lükopeeni, mis on kasulik antioksüdant.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid