12 tükki
200 g võid
2,5 dl suhkrut
3 muna
3,5 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl ingveripulbrit
200 g kohupiima
1 apelsin
Glasuur
50 g võid
1,5 dl suhkrut
2 dl apelsinimahla
Vahusta pehme või ja suhkur. Lisa ükshaaval munad, kogu aeg vahustades. Sega kokku kuivad ained. Pese apelsin harjaga puhtaks, riivi apelsini koor ja pigista poole apelsini mahl kohupiima sisse. Sega kokku muna-võisegu, kohupiim ja jahud. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud või võiga määritud koogivormi (Ø 23 cm). Lõika peale õhukesed apelsiniviilud.
Küpseta 175-kraadises ahjus 1 tund ja 20 minutit. Vahepeal võib kontrollida koogi küpsust puutikuga. Kui tikk ei jää tainaseks, on kook küps. Kata poole küpsetamise pealt kook küpsetuspaberiga, et kook ei muutuks liiga pruuniks.
Mõõda kõik glasuuri ained kastrulisse ja keeda madalal kuumusel 15 minutit, kuni glasuur pakseneb. Vala kuum siirup koogi peale ja lase imenduda. Kook on kõige parem, kui ta on öö läbi külmas seisnud.
Mahlane apelsinimaitseline kook.