Glasuuriga vaarikakook

Kodutohter
28.08.2021
Shutterstock

Sügisesed vaarikasordid annavad veel tükk aega saaki ja kui sügavkülm on juba täis, saab neist teha kooki.

u 15 tükki


 

100 g võid

1 apelsin

3 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

3 muna

2 dl suhkrut

¾ dl keeva vett


 

Glasuur

150 g võid

2 dl suhkrut

3 sl kakaopulbrit

3 dl vahukoort

2 tl vanillisuhkrut


 

Peale

tuhksuhkrut, vaarikaid


 

Pinguta lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaber ja määri servad võiga kokku.

Sulata või. Pese apelsin harjaga puhtaks, kuivata ja riivi koor. Sega kokku jahu, küpsetuspulber ja riivitud apelsinikoor. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kordamööda vähehaaval tõstes kokku jahu, munavaht ja sulavõi. Lisa keev vesi. Kalla tainas koogivormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 30-35 minutit.

Mõõda kõik glasuuri ained paksupõhjalisse potti ja keeda madalal kuumusel 20 minutit, kuni segu pakseneb. Lase jahtuda.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid