4 portsjonit
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 sl oliiviõli
2 sl tomatipastat
2 dl musti läätsi
1 sl fariinisuhkrut
2 tl kuivatatud ürdisegu (Vahemere)
1 tl soola
musta pipart
2 purki (à 400 g) purustatud tomateid
2 dl vett
1 dl hapukoort
Koori ja haki sibul ja küüslauguküüned. Kuumuta ülis klaasjaks.
Pese ja nõruta läätsed sõelal. Lisa pannile läätsed, maitseained, purustatud tomatid ja tomatipasta. Loputa konservipurgid veega ja lisa pannile. Hauta 20-25 minutit, kuni läätsed on pehmed.
Lisa hapukoor, sega ja serveeri koos pastaga.
Klassikalise bolognese kastme võib hakkliha asemel teha läätsedega. Ülejäänud kastmele võib lisada maitseaineid, näiteks vürtsköömneid või karrit ja panna tortillade vahele.