Eriti kohevad kuklid

Kodutohter
21.01.2022
Shutterstock

Aasia meetodil eeltainaga tehtud sai või kuklid jäävad imepehmed.

6 kuklit

 

Eeltainas

2 dl vett

0.5 dl nisujahu

Tainas

5½-6 dl nisujahu

½ tl soola

2 tl suhkrut

1¼ tl kuivpärmi

4 sl vett (42°)

1½ dl piima

1 muna (toasoe)

40 g võid (toasooja)


 

Määrimiseks

muna
 

Kõigepealt tehakse valmis eeltainas. Sega potis kokku vesi ja jahu, ning kuumuta segades 65 kraadini. Segama peab pidevalt, et tainast mitte põhja kõrvetada. Kui on tekkinud kliistri moodi ühtlane mass, tõsta pott pliidilt jahtuma. Eeltaina võib valmis teha eelmisel päeval, katta kauss kilega ja panna külmkappi.

Sega kokku jahu, sool ja suhkur. Sega kuivpärm nelja supilusikatäie veega, mida on soojendatud 42 kraadini. Kalla vee ja pärmisegu jahule. Lisa veel 42 kraadini soojendatud piim, toasoe muna ja eeltainas. Sõtku tainas ja lisa vähehaaval toasooja või kuubikud. Tainast on hea teha köögikombainis tainasegajaga, kuid võib ka käsitsi. Sõtku, kuni tainas on elastne ja tuleb kausi servast lahti. Kata kauss kaane või kilega ja jäta sooja kohta tunniks ajaks kerkima.

Kummuta tainas jahuga üle puistatud töölauale ja jaga kuueks osaks. Veereta tainatükid pallideks ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Kui tainas jääb näppude külge, kasuta jahu ja tainanuga, millega on hea tainast tükeldada. Kata kuklid rätikuga ja jäta veel tunniks ajaks kerkima.

Määri kukid munaga ja küpseta 175-kraadises ahjus 20 minutit.

Kuumutatud eeltainaga tehtud küpsetised on Aasias väga populaarsed ja seda nimetatakse tangshong-meetodiks. Kuklid jäävad imepehmed.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid