Feta-peedi ahjuvorm

Kodutohter
13.01.2022
Shutterstock

Magus peet ja soolane feta sulavad ahjus mõnusaks ja maitsvaks roaks.

6 portsjonit

 

800 g peete

1 hapu õun

1 sibul

7 dl vett

1,5 sl köögiviljapuljongi fondi (puljongikontsentraati)

2 dl kinoad

200 fetat

2 oksa rosmariini või 4 oksa tüümiani

2 sl punast palsamiäädikat

1 tl soola

võid vormi määrimiseks
 

Koori ja riivi peedid ja õun. Haki sibul. Kuumuta potis vesi, lisa fond ja kinoa. Keeda madalal kuumusel 5 minutit. Lisa riivitud peedid, hakitud sibul ja õun ning hauta veel 5 minutit.

Haki rosmariini või tüümianoksad, murenda feta ja sega potis kokku. Lisa sool ja palsamiäädikas ning sega.

Vala segu võiga määritud ahjuvormi ja küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid