Firenze õunakook

Kodutohter
18.09.2022
Shutterstock

Kook jääb pehme ja mahlane.

10 tükki

 

125 g võid

2 tl riivitud sidrunikoort

3 muna (M suurus)

2,5 dl suhkrut

1,75 dl täispiima

1,75 dl nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

4-5 kesmist õuna

tuhksuhkrut

 

Sulata või ja lase natuke jahtuda. Riivi sidruni koor. Vahusta munad ja suhkur heledaks vahuks. Lisa või, riivitud sidrunikoor ja piim.

Sega kokku jahu ja küpsetuspulber ning sega ettevaatlikult tõstes munavahu hulka. Kalla lahtikäiva servaga ja küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi (ø 24 cm) ja küpseta 180-kraadises ahjus 15 minutit.

Koori ja viiluta õunad ning sega sidrunimahlaga. Laota õunaviilud eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 30 minutit. Serveeri kooki jahtunult ja puista peale tuhksuhrut.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid