Vaarikasorbett

Kodutohter
18.08.2023
Shutterstock

Külm magustoit kuumaks päevaks.

4 portsjonit

 

400 g vaarikaid

3 dl vett

0.5 dl suhkrut

0,5 dl mustsõstralikööri

2 munavalge + 2 sl suhkrut

 

Keeda vett ja suhkrut 2 minutit. Jahuta. Hõõru vaarikad puulusikaga läbi sõela. Sega suhkruvee ja likööriga ning pane sügavkülma.

Vahusta munavalged kõvaks vahuks, vahustamise lõpus lisa vähehaaval suhkur.

Sega pooleldi külmunud marjaseguga. Pane sügavkülma ja sega enne lõplikku külmumist 3-4 korda, et ei tekiks suuri jääkristalle.

Võta sooja jäätisekulbiga sorbetipalle ja serveeri klaasides või magustoidukaussides.

Likööri võib ära jätta ja lisada selle asemel lusikaäis mustsõstrasiirupit.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid