Gluteenita suvetort
Kodutohter
08.07.2021
Shutterstock

Mis on suvi ilma marjatordita! See on iga peo kroon. Suve edenedes tulevad kookide ja tortide peale sõstrad, tikrid ja põldmarjad.

70 g sarapuupähkleid

4 muna

1½ dl suhkrut

¾ dl kartulijahu

1 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

määrimiseks võid või margariini

 

Niisutuseks

1 dl vaarikamahla

2 sl sidrunimahla

 

Täidis

2½ dl vahustuvat vanillikastet

5 dl maasikaid

3 dl mustikaid

3 dl vaarikaid

 

Kata 22-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri servad või või margariiniga. Jahvata sarapuupähklid jahuks. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla tainas vormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil pisut jahtuda ja võta vormist välja.

Vahusta vanillikaste. Maitsesta vaarikamahl sidrunimahlaga. Poolita maasikad.

Lõika koogipõhi kaheks või kolmeks osaks. Niisuta põhjad vaarikamahlaga. Pane kihtide vahele vanillikreemi ja marju. Määri ka tordi peale vanillikreemi ning kaunista marjadega. Hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis.

 

Kui ei ole probleemi gluteeniga, võib teha nisujahust koogipõhja.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid