70 g sarapuupähkleid
4 muna
1½ dl suhkrut
¾ dl kartulijahu
1 sl kakaopulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
määrimiseks võid või margariini
Niisutuseks
1 dl vaarikamahla
2 sl sidrunimahla
Täidis
2½ dl vahustuvat vanillikastet
5 dl maasikaid
3 dl mustikaid
3 dl vaarikaid
Kata 22-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri servad või või margariiniga. Jahvata sarapuupähklid jahuks. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla tainas vormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil pisut jahtuda ja võta vormist välja.
Vahusta vanillikaste. Maitsesta vaarikamahl sidrunimahlaga. Poolita maasikad.
Lõika koogipõhi kaheks või kolmeks osaks. Niisuta põhjad vaarikamahlaga. Pane kihtide vahele vanillikreemi ja marju. Määri ka tordi peale vanillikreemi ning kaunista marjadega. Hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis.
Kui ei ole probleemi gluteeniga, võib teha nisujahust koogipõhja.