Hirsi-šokolaadikook

Kodutohter
19.06.2022
Shutterstock

Kook on gluteenivaba ja ka muidu tervislik.

12 tükki

 

1 dl kakaopulbrit

1 sl küpsetuspulbrit

0,5 dl kartulitärklist

1 sl vanillisuhkrut

150 g hapukoort (10%)

2 dl keedetud hirssi (1 dl keetmata hirssi)

0,5 dl rapsiõli

1 dl riivitud keedetud peeti

1,5 dl suhkrut

75 g šokolaadi

 

Peale

tuhksuhkrut

Sega kokku kõik kuivad ained. Mõõda hapukoor, keedetud hirss, riivitud peet, õli ja suhkur köögikombaini ning töötle kohevaks. Sega kokku kuivade ainetega.

Haki šokolaad jämedalt ning sega taina hulka.

Kalla tainas õliga määritud lahtikäiva põhjaga koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Eemalda koogivormi äär ja lase jahtuda.

Puista läbi sõela peale tuhksuhkrut või kata maasika või vaarika toormoosiga ja kaunista marjadega.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid