Gluteenita suvetort

Kodutohter
25.06.2023
Shutterstock

Ka need kes ei talu gluteeni, võivad maiustada suvise marjatordiga.

70 g sarapuupähkleid

4 muna

1½ dl suhkrut

¾ dl kartulijahu

1 sl kakaopulbrit

1 tl küpsetuspulbrit

määrimiseks võid või margariini

 

Niisutuseks

1 dl marjamahla

2 sl sidrunimahla

 

Täidis

2 dl vahukoort

1 sl suhkrut

1 tuub vanilli-kohupiimapastat

1 l maasikaid

 

 

Kata 22-sentimeetrise läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri servad võiga. Jahvata sarapuupähklid jahuks. Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks. Sega kokku kuivained ja sõelu munavahu hulka. Kalla tainas vormi. Küpseta kooki 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit. Lase koogil pisut jahtuda ja võta vormist välja.

Vahusta koor ja lõpuks vahusta juurde kohupiimapasta ja suhkur. Kui marjad on hapud, võib suhkrut rohkem panna.

Sega kokku marja- ja sidrunimahl. Poolita maasikad.

Lõika koogipõhi kaheks või kolmeks osaks. Niisuta põhjad mahlaga. Pane kihtide vahele vahukreemi ja marju. Määri ka tordi peale vahukreemi ning kaunista marjadega. Hoia enne serveerimist paar tundi külmkapis.

Kui ei ole probleemi gluteeniga, võib teha nisujahust koogipõhja.

Mis on suvi ilma marjatordita! See on iga peo kroon. Suve edenedes tulevad kookide ja tortide peale sõstrad, tikrid ja põldmarjad.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid