12 tükki
1 dl kakaopulbrit
1 sl küpsetuspulbrit
0,5 dl kartulitärklist
1 sl vanillisuhkrut
150 g hapukoort (10%)
2 dl keedetud hirssi (1 dl keetmata hirssi)
0,5 dl rapsiõli
1 dl riivitud keedetud peeti
1,5 dl suhkrut
75 g šokolaadi
Peale
tuhksuhkrut
Sega kokku kõik kuivad ained. Mõõda hapukoor, keedetud hirss, riivitud peet, õli ja suhkur köögikombaini ning töötle kohevaks. Sega kokku kuivade ainetega.
Haki šokolaad jämedalt ning sega taina hulka.
Kalla tainas õliga määritud lahtikäiva põhjaga koogivormi. Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Kontrolli küpsust puutikuga. Eemalda koogivormi äär ja lase jahtuda.
Puista läbi sõela peale tuhksuhkrut.
Kook on gluteenivaba.