Vaese mehe šnitsel

Kodutohter
01.03.2023
Shutterstock

Šnitsleid võib teha sügavkülma valmis ning õhtul töölt tulles kiiresti praadida.

130 g hakkliha ühe šnitsli kohta

võid praadimiseks

soola, musta pipart veskist

 

toidukilet šnitsli vormimiseks

 

Lõika toidukilest A4-formaadis tükk. Pane hakkliha kile peale ja vormi ümmarguseks. Ära veel maitsesta.

Lõika teine sama suur tükk kilet, kata sellega hakkliha ning rulli tainarulli või lihtsalt pudeli abil liha kahe kile vahel imeõhukeseks. Küpsedes tõmbuvad šnitslid kokku ja muutuvad väiksemaks.

Tõsta kiledes šnitslid ettevaatlikult 5–10 minutiks sügavkülma.

Kuumuta või pannil väga kuumaks. Tõsta külmast kohmetunud šnitsel sügavkülmast välja, eemalda kile. Pane šnitsel pannile ning prae mõlemalt poolt pruuniks. Maitsesta küpsenud pool soola ja pipraga.

 

Hakklihast saab teha tõelise šnitsli, mille juurde sobib nii maitsevõi kui ka koorekaste.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid