6-8 portsjonit
700 g veisehakkliha
1 sl õli
1 suur sibul
2 supilusikatäit tomatipüreed
2–3 hapukurki
2 teelusikatäit soola
1 tl musta pipart
Prae hakkliha õlis küpseks ja lisa sibulad. Küpseta veel kaks minutit. Lisa sool, must pipar, tomatipüree ja tükeldatud hapukurk. Sega korralikult läbi.
Vala sisse pruun kaste ja hauta tasasel tulel 15 minutit.
Pruun kaste
60 g võid
0,75 dl nisujahu
6 dl lihapuljongit
2 dl hapukurgivedelikku
1 dl hapukoort
Sulata pannil või. Lisa nisujahu. Pruunista keskmisel kuumusel segades kuni segu on pruun.
Lisa lihapuljong ja hapukurgivedelik väikeste portsjonitena, sega korralikult läbi. Lase kastmel viis minutit aeglaselt podiseda. Lisa hapukoor ja praetud hakkliha. Hauta 15 minutit.