Päeva retsept: mahlane suitsukalapiruklas

Kodutohter
26.09.2020
Shutterstock

Mõnus ja mahlane pirukas.

Mahlane suitsukalapirukas

8 portsjonit

 

3 dl nisujahu

2 dl kaerahelbeid

2 tl küpsetuspulbrit

50 g võid

¾ l soola

2,5 dl piima

 

Täidis

200 g kodujuustu

0,5 dl hakitud spinatit

150 g hapukoort

1 muna

1 keedetud muna

1 sl sidrunimahla

1 sl hakitud tilli

½ tl soola

pisut musta pipart

300 g kuumsuitsukala (tursk, heik)

 

 

Sega kokku kõik kuivad ained. Sulata või, sega piimaga ning lisa jahule. Sega tainas kokku ning vajuta ⅔ tainast võiga määritud pirukavormi (Ø 22 cm) põhja ja äärtele.

Sega kokku kodujuust, hapukoor, muna, hakitud keedetud muna, spinat, sidrunimahl, hakitud till, sool ja pipar. Kalla täidis pirukapõhjale. Tükelda suitsukala ja pane pirukale. Rulli ülejäänud tainast pirukale peale kaas. Torka noaotsaga mõned augud sisse, et aur välja pääseks.

Küpseta 225-kraadises ahjus 25-30 minutit, kuni pirukas on kuldpruun, põhi on küps ja täidis hüübinud.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid