1,5 kilo kartuleid
Maitsestatud piima-kooresegu:
3 dl piima
3 dl koort
peotäis tüümiani,
rosmariini (soovi korral)
3 hakitud küüslauguküünt
1 tl soola
1 tl jahvatatud musta pipart
200 g juustu (tugevamaitselist kõva juustu)
1 sidruni riivitud koor
Lõika kartulid mandoliini või noaga õhukesteks viiludeks.
Maitsesta koore-piimasegu soola, pipra ja hakitud küüslauguga ning lase potis keema tõusta. Lisa kartulid potti ja vajuta õrnalt koore-piimasegu sisse. Eemalda ürtidelt varred enne kartulitele lisamist. Kuumuta madalal kuumusel 5 minutit.
Lisa potti kartulite juurde umbes pool juustust ja riivi hulka sidruni koor.
Vala kartulisegu ahjuvormi. Kraabi ka poti põhi puhtaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 1 tund.
Umbes 10 minutit enne küpsetamise lõppu puista peale ülejäänud riivjuust.