Juustu-kartulivorm

Kodutohter
01.10.2025
Shutterstock

Kauaküpsenud kartulivorm sulab suus.

1,5 kilo kartuleid

Maitsestatud piima-kooresegu:

3 dl piima
3 dl koort

peotäis tüümiani,

rosmariini (soovi korral)
3 hakitud küüslauguküünt
1 tl soola
1 tl jahvatatud musta pipart
200 g juustu (tugevamaitselist kõva juustu)
1 sidruni riivitud koor



Lõika kartulid mandoliini või noaga õhukesteks viiludeks.
Maitsesta koore-piimasegu soola, pipra ja hakitud küüslauguga ning lase potis keema tõusta. Lisa kartulid potti ja vajuta õrnalt koore-piimasegu sisse. Eemalda ürtidelt varred enne kartulitele lisamist. Kuumuta madalal kuumusel 5 minutit.

Lisa potti kartulite juurde umbes pool juustust ja riivi hulka sidruni koor.
Vala kartulisegu ahjuvormi. Kraabi ka poti põhi puhtaks. Küpseta 200 kraadi juures umbes 1 tund.

Umbes 10 minutit enne küpsetamise lõppu puista peale ülejäänud riivjuust.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid