6-8 portsjonit
600 g keedetud kartulit (toorkaal 800 g)
2 sl sulatatud võid või õli
¼ teelusikatäit soola
Täitmis
½ sidruni riivitud koor ja mahl
300 g hapukoort
1 sl (täistera) sinepit
2 muna
150 g tugevamatselist riivjuustu
100 g soolalõhet või kuumsuitsulõhet
½ dl hakitud tilli
peotäis rohelist sibulat või murulauku
½ sidruni mahl
Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Suru nuia või kahvlga pudruks.
Määri pirukavorm (läbimõõt 18–20 cm) õli või võiga.
Kalla soojad keedukartulid pirukavormi ja vajuta puulusikaga ühtlaseks põhjaks ja servaks. Pintselda sulavõi või õliga ja puista peale veel soola. Küpseta kartulipõhja 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Haki roheline sibul või murulauk.
Tükelda lõhe ja pane pirukapõhjale, puista peale pisut tilli.
Pese sidrun, riivi umbes 1 tl kollast koort ja pigista välja poole sidruni mahl. Sega need hapukoore hulka. Lisa sinep, munad, roheline sibul või murulauk ja riivjuust. Lisa täidis kartulipõhjale. Jätka küpsetamist veel 20-25 minutit, kuni täidis on hangunud ja kenasti pruunistunud. Lase jahtuda toatemperatuurini. Puista peale ülejäänud till.