Kaneelisaiad

Kodutohter
07.12.2021
Shutterstock

Saiu küpsetades on köök täis kardemoni- ja kaneelilõhna.

5 dl piima

1 muna

1,5 dl suhkrut

1 tl soola

1 sl kardemoni

1,5 kotti kuivpärmi

12-14 dl nisujahu

100 g sulatatud võid

0,5 dl rapsiõli

Täidis

75-100 g võid (sulatatud ja veidi jahutatud)

suhkrut

kaneeli

1 muna määrimiseks


 

Soojenda piim kehatemperatuurini, lisa maitseained ja muna. Sega kuivpärm natukese jahuga ja sega piima hulka. Lisa veel jahu ja jäta 10 minutiks sooja kohta seisma.

Lisa vähehaaval ülejäänud jahu ja lõpuks sulatatud või ja õli. Sõtku tainast natuke aega, kuid mitte liiga palju, muidu jääb tainas kõva. Kata rätikuga ja jäta sooja kohta pooleks tunniks kerkima.

Sõtku pisut ja jaga tainas kaheks. Rulli üks tainapall jahuga ülepuistatud tööpinnal õhukeseks neljakandiliseks plaadiks. Servad võib noaga sirgeks lõigata ja neist võib teha väikesed kuklid.

Pintselda tainast sulavõiga ja puista plaadile suhkrut ja kaneeli. Keera tainas rulli ja lõika rulli otsast viilud. Pnae viilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Patsuta pätsikesed käega ilusti ümmarguseks. Korda sama teise tainapoolega.

Määri saiad munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit.

 

Äralõigatud tainaääred võib küpsetada näiteks muffinivormides.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid