Päeva retsept: üle öö kergitatud kuklid

Kodutohter
09.01.2021
Shutterstock

Enam lihtsamaks ei saa küpsetamine minna! Isegi sõtkuda pole vaja, kuklid jäävad õhulised ja krõbeda koorega.

20 tükki

 

7 dl külma vett

8 dl nisujahu

4 dl rukkijahu

1 sl soola

1 pakk (11 g) kuivpärmi

 

Kalla külm vesi kaussi. Lisa jahud, kuivpärm ja sool. Sega ühtlane tainas, sõtkuda pole vaja.

Kata kauss kile või kaanega ja pane ööseks külmkappi.

Tõsta kausist lusikaga tainapätsid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tee noa või kääridega väiksed sälgud peale ja küpseta 225-kraadises ahjus umbes 30 minutit, kuni koorik on pealt pruun ja krõbe.

Tainast võib küpsetada ühe sepiku leivavormis. Leivavorm tuleb hoolega võiga määrida või vooderdada küpsetuspaberiga. Küpsetada 200-kraadises ahjus umbes 50 minutit.

 

Enam lihtsamaks ei saa küpsetamine minna! Isegi sõtkuda pole vaja, kuklid jäävad õhulised ja krõbeda koorega. Tainas säilib külmkapis nädal aega, nii et igal hommikul võib küpsetada uued kuklid.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid